La Paris, terasele s-au deschis cu două zile înainte de data impusă de autorități. „Trăim din nou”

La Paris, terasele s-au deschis cu două zile înainte de data impusă de autorități. „Trăim din nou”
Foto: Le Parisien

În fața cafenelor, pe trotuar, mesele sunt din nou aliniate. Sunt toate ocupate. Grupuri de prieteni, cupluri și cetățeni „care profită de cadoul neașteptat”, se bucură de halbe cu bere sau pahare cu vin, așezati liniștiți la soare. „E formidabil, Paris. E deja 2 iunie! » spune un tânăr privind amuzat priveliște.

Scena are loc însă vineri, 29 mai, la sfârșitul zilei, pe o strada din inima cartierului Montmartre. Cu peste 72 de ore înainte de intrarea în vigoare a fazei a doua de ieșire din izolare și a autorizației de redeschidere a teraselor situate în „zona portocalie”.

În acest sector din nordul capitalei mai multe restaurante au fost mai rapide decât autorizația de redeschidere. Au scos mese și scaune fără să mai aștepte ziua de marți. „Pentru a bucura clienții. Făceam deja livrari. Oamenii beau stând pe trotuar. Este mai bine dacă pot să se așeze, nu? » spune ospătarul uneia dintre cafenele.

„Este formidabil. Atmosfera, oamenii care glumesc… Trăim din nou”

„Suntem foarte, foarte fericiți. E splendid să bei un pahar (sau două) pe terasă!” se entuziasmează un locuitor al cartierului.

Doi prieteni care au descoperit din întâmplare terasa „timpurie” au profitat de ocazie.

„Când am ajuns, acum o oră, erau doar 3 mese ocupate. Acum sunt 10 ”, se amuză tinerii. ” Este formidabil. Atmosfera, oamenii glumind, chiar sunetul conversațiilor… Trăim din nou „, spun ei, asumându-și aceasta încalcare a regulilor izolarii. „Oamenii sunt responsabili. Dacă esti bolnav, nu vii pe terasă. Asta este tot. „

„Este o surpriză foarte placută”, continuă o altă locuitoare a cartierului. „Mi-a fost dor de socializare atât de mult”, râde ea înainte de a comanda încă un Mojito.

Ea poartă sub bărbie masca chirurgicală. Dar chelnerii care servesc pe terasă poartă măștile așa cum este indicat. Mesele pot fi distanțate la un metru una de alta. Dar scaunele se ating.

„Hei, cineva își asumă riscuri aici!” observă un tânăr care vede mesele de pe trotuar. „Nu riscuri pentru sănătate. Mai degrabă administrative, adaugă el. „Este plăcut să vezi asta. Dar dacă trece poliția, propietarii pot avea probleme…”.

Câteva minute mai târziu, o mașină a poliției cu patru polițiști la bord, trece pe respectiva stradă. A încetinit câteva secunde în dreptul „teraselor timpurii”… dar și-a reluat traseul fără să oprească.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook