Johnson & Johnson amână livrările vaccinului anti-Covid în Europa, după ce au fost raportate efecte adverse grave în SUA

Johnson & Johnson amână livrările vaccinului anti-Covid în Europa, după ce au fost raportate efecte adverse grave în SUA

Johnson & Johnson anunță că suspendă livrările vaccinului anti-Covid în Europa, după ce au fost raportate șase cazuri de formare a cheagurilor de sânge după administrarea serului produs de compania americană. Autoritățile de sănătate din SUA au solicitat suspendarea utilizării vaccinului, din motive de precauție.

„Am decis să amânăm livrările către Europa”, au spus oficialii Johnson & Johnson, care continuă colaborarea cu autoritățile europene de sănătate pentru a analiza cazurile depistate.

Autoritățile americane au făcut recomandarea „din precauție”, după ce au fost identificate efecte adverse asemănătoare cu cele produse de serul AstraZeneca – ambele companii au folosit tehnologia bazată pe vector viral.

Toate cele șase cazuri implică femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, iar reacțiile au apărut după 6 – 14 zile de la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Vaccinul Johnson & Johnson este lăudat pentru faptul că nu are nevoie de temperaturi extreme de depozitare și se administrează într-o singură doză.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook