Jocurile Olimpice de la Tokyo| Spectatorii nu au voie să aclame sau să strige, pentru a evita contaminarea

Jocurile Olimpice de la Tokyo| Spectatorii nu au voie să aclame sau să strige, pentru a evita contaminarea

Spectatori, da. Dar tăcuți. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara viitoare din cauza pandemiei de coronavirus, speră să poată primi publicul. Dar fanii vor trebui să respecte reguli sanitare foarte stricte.

Una dintre ele se referă la comportamentul lor în tribune. Ar putea fi interzis să strige și să-și susțină favoriții, pentru a evita contaminarea prin intermediul particulelor. Această măsură, pe lângă masca obligatorie, dezinfectarea mâinilor și măsurarea temperaturii, a fost aplicată în acest weekend la o competiție de gimnastică desfășurată în Japonia, la care au participat 2.000 de spectatori. Iar organizatorii intenționează să aplice toate aceste restricții în timpul competiției, chiar dacă pun la îndoială „aspectul practic și fezabilitatea” unei interdicții de acest tip.

În ceea ce privește primirea spectatorilor, în special a celor veniți din străinătate, regulile de carantină ar putea fi ridicate. „Având un număr foarte mare de spectatori străini, carantina și interzicerea utilizării transportului public nu este realistă”, a declarat joi Toshiro Muto, directorul general al comitetului de organizare Tokyo 2020.

În schimb, testarea prealabilă, supravegherea sănătății, examinarea atentă a frontierelor, verificările post-intrare și acțiunea rapidă dacă apar simptome fac parte din pachetul anti-Covid care este luat în considerare în capitala Japoniei.

Deciziile privind numărul de spectatori sau regulile pentru public vor fi luate în primăvara anului viitor, accesul în Japonia fiind în prezent închis pentru aproape toți turiștii străini, din cauza pandemiei. Oficialii japonezi sunt însă optimiști, mai ales după organizarea cu succes a două competiții-test din ultimele săptămâni, la Tokyo (baseball și gimnastică). „După ce am văzut diferitele teste din Japonia, putem fi din ce în ce mai încrezători că vom avea un număr rezonabil de spectatori și la jocurile olimpice”, a declarat Thomas Bach.

„În ce condiții va depinde (…) foarte mult de evoluțiile viitoare” ale situației de sănătate, a adăugat președintele Comitetului Olimpic Internațional, care va vizita Japonia la începutul săptămânii viitoare, pentru prima dată de la amânarea jocurilor.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook