Jay-Z dă în judecată autoritățile din Mississippi din cauza condițiilor de detenție

Jay-Z dă în judecată autoritățile din Mississippi din cauza condițiilor de detenție

Rapperul Jay-Z dă în judecată autoritățile care gestionează închisorile din Mississippi din cauza condițiilor de detenție din penitenciare, arată Smart Street, păstrând un loc special pentru piesele muzicianului în playlistul zilei.

Jay-Z a acționat în instanță doi oficiali care răspund de penitenciarele din statul american Mississippi. Acțiunea muzicianului a fost depusă în numele a 29 de deținuți care afirmă că autoritățile nu au făcut nimic pentru a opri valul de violență care s-a soldat cu cinci morți în ultimele două săptămâni.

Avocatul lui Jay-Z, Alex Spiro afirmă că „aceste morți sunt urmarea directă a nepăsării pe care statul Mississippi o arată față de persoanele aflate în detenție”.

Procesul solicită plătirea unor daune către deținuți și o decizie care să oblige autoritățile să ia măsuri, mai ales prin creșterea numărului de angajați și prin curățarea spațiilor de detenție”, notează Reuters.

Pe numele real Shawn Corey Knowles-Carter, Jay-Z s-a născut în 1969. Este rapper, producător, antreprenor și actor. Pe 11 decembrie 2009, Jay-Z a fost clasat ca al zecelea cel mai de succes artist al anilor 2000 de către revista Billboard și ca al cincilea artist bărbat solo și ca al patrulea rapper în spatele lui Eminem, Nelly și 50 Cent. De asemenea a fost clasat pe locul 88 în topul celor mai mari artiști toate timpurile de către Rolling Stone. S-a căsătorit cu cântăreața americană de R&B Beyoncé Knowles în 2008. Cei doi au împreună trei copii, Blue Ivy, în vârstă de 7 ani, și gemenii Sir și Rumi, în vârstă de un an și șapte luni.

Cei doi s-au situat pe locul al șaselea în topul celor mai bine plătiți muzicieni în 2019, realizat de Forbes, fiecare cu încasări de 81 de milioane de dolari.

Piesele lui Jay-Z se aud în playlistul Smart Street. Smart Street poate fi ascultat aici https://www.smartradio.ro/radio/street/

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook