Japonezii pornesc studiile clinice pentru ivermectină. Dacă se dovedește eficiența, o vor recomanda pacienților care se tratează la domiciliu

Japonezii pornesc studiile clinice pentru ivermectină. Dacă se dovedește eficiența, o vor recomanda pacienților care se tratează la domiciliu

Guvernul metropolitan din Tokyo intenționează să efectueze studii clinice pentru medicamentul antiparazitar Ivermectină, cu scopul de a evalua eficacitatea acestuia împotriva COVID-19, scrie cotidianul japonez Nikkei.

Studiile clinice vor fi efectuate pe pacienți cu simptome ușoare, comparând răspunsul cu cele ale pacienților care au primit un placebo. Guvernul metropolitan va publica detaliile, inclusiv dimensiunea și durata studiilor clinice, după ce rezultatele vor fi elocvente.

Experimentele in vitro au arătat că Ivermectina este eficientă împotriva coronavirusului.

Ivermectina vine sub formă de tablete, este ușor de administrat, iar dacă eficiența este confirmată va fi utilizată pentru pacienții care se tratează la domiciliu, al căror număr este în creștere din cauza supraaglomerării spitalelor din Tokyo.

Spitalul Universitar Kitasato a început studiile clinice cu Ivermectină în septembrie anul trecut. Oficialii săi anunță că vor folosi medicamentul pentru 240 de pacienți, până la sfârșitul lunii martie, pentru a vedea dacă scurtează timpul de recuperare și ajută la obținerea unui test negativ după un interval mai scurt.

Studii clinice cu Ivermectină au fost efectuate în scopuri de tratament și prevenire în țări precum Japonia, SUA și India.

Ivermectina a fost dezvoltată de profesorul emerit al Universității Kitasato Satoshi Omura, care a câștigat Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină 2015. Medicamentul s-a dovedit eficient în eradicarea infecțiilor parazitare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook