Italia reduce perioada de carantină la 10 zile, dar înterzice petrecerile și activitățile sportive

Italia reduce perioada de carantină la 10 zile, dar înterzice petrecerile și activitățile sportive
Foto: Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza 

De acum înainte, carantina va dura doar zece zile, în timp ce un singur test negativ va fi suficient pentru a stabili că o persoană este vindecată.

Comitetul tehnic și științific italian (CTS), organismul care sfătuiește guvernul Romei în lupta împotriva epidemiei Covid-19, propune măsuri care ușurează protocolul de sănătate, precum reducerea carantinei la zece zile.

Până în prezent, în cazul unui test pozitiv sau a unui contact strâns cu o persoană care are rezultat pozitiv, s-a impus o carantină de 14 zile și ulterior două teste negative pentru a fi considerat vindecat. Acum, carantina, conform propunerii CTS care nu a fost încă adoptată de către guvern, va fi de doar zece zile, în timp ce un singur test negativ va fi suficient pentru a stabili că o persoană este vindecată.

Această regulă este valabilă pentru pacienții asimptomatici, în timp ce persoanele care au dezvoltat simptome vor fi supuse acelorași prevederi doar în cazul în care nu au prezentat simptome în ultimele trei zile.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat duminică, după o întâlnire cu membrii CTS, că va propune guvernului și interzicerea tuturor petrecerilor, publice sau private. Roma are în vedere, de asemenea, oprirea activităților sportive pentru amatori, cum ar fi fotbalul sau baschetul cu prietenii. „După câteva săptămâni în care guvernul a căutat să relaxeze măsurile, acum suntem obligați să le întărim”, a adăugat el.

Guvernul italian a decis pentru moment să facă obligatorie purtarea unei măști în toate circumstanțele și locurile din afara propriei case și a extins starea de urgență până la 31 ianuarie.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook