Italia nu recomandă vaccinul AstraZeneca celor cu vârsta peste 55 de ani

Italia nu recomandă vaccinul AstraZeneca celor cu vârsta peste 55 de ani

Agenția italiană pentru medicamente (AIFA) a autorizat vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, dar a recomandat alternative pentru cei peste 55 de ani.

„AIFA autorizează administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea EMA”, menționând totuși „un grad de incertitudine” cu privire la eficacitatea serului pentru cei peste 55 de ani, deoarece această grupă de vârstă este „slab reprezentată” în cadrul studiilor. În consecință, Agenția recomandă „utilizare preferențială a vaccinului AstraZeneca, pentru subiecții cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani” și „utilizarea vaccinurilor ARN mesager pentru cei mai în vârstă și / sau mai fragili”.

Decizia vine la o zi după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat undă verde pentru utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca/Oxford, pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Autoritatea germană pentru vaccinuri recomandă produsul AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta sub 65 de ani, din cauza lipsei de date pentru persoanele în vârstă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook