Italia închide cluburile de noapte și impune purtarea măștii între 18:00 și 06:00

Italia închide cluburile de noapte și impune purtarea măștii între 18:00 și 06:00

Italia a anunțat duminică închiderea cluburilor de noapte și obligația purtării măștilor pe timp de noapte, în locuri publice, pentru a opri extinderea epidemiei. În conformitate cu un decret semnat de ministrul Sănătății, Roberto Speranza, care intră în vigoare luni, purtarea măștii devine obligatorie între orele 18:00 și 6:00 în locurile publice unde au loc „adunări”. În plus, decretul suspendă funcționarea discotecilor în aer liber și a cluburilor de noapte.

Reluarea epidemiei este din ce în ce mai clară în mai multe țări europene. Spania își închide cluburile de noapte, iar Italia, încă relativ neatinsă până acum, încearcă, în felul său, să stopeze această revenire.

Guvernul s-a temut că viața de noapte, care este în plină desfășurare în timpul sărbătorii Ferragosto (15 august), va contribui la explozia contaminărilor, la fel ca în Spania. În Italia, problema este sensibilă din punct de vedere politic, deoarece închiderea cluburilor de noapte în timpul vacanțelor de vară este probabil să se dovedească deosebit de nepopulară.

Discotecile închise nu au fost niciodată autorizate pentru redeschidere, ceea ce a afectat un sector care angajează aproape 50.000 de persoane în 3.000 de cluburi de noapte, potrivit uniunii managerilor cluburilor de noapte. Discotecile în aer liber ar putea funcționa din nou, în functie de aprecierea primarilor și guvernanților regiunilor. Menținerea cluburilor deschise a fost „un risc grav”, a recunoscut guvernul, dar regiunile au fost până acum libere să adopte reguli proprii.

„Contaminarea este în creștere, dar dansăm”

Presa italiană a scris în acest weekend despre aceasta „improvizație”. „Contaminarea este în creștere, dar dansăm”, a criticat Corriere della Sera, referindu-se în special la Sardinia, unde barurile și cluburile au devenit „mașini contagioase vesele”. Oamenii de știință consultați de guvern sunt de părere că aceste cluburi de noapte în aer liber ar trebui să fie închise, întrucât adunările de petrecăreți sunt potențial „devastatoare”.

Spre exemplu, la Kiki, un club de noapte din Ostia, o stațiune populară de pe litoralul din suburbiile Romei, coronavirusul părea în acest weekend o amintire îndepărtată. Instrucțiunile erau cunoscute: masca obligatorie și regula de a dansa singur, la mai mult de un metru de un alt participant. Dar, în ciuda apelurilor DJ-ului pentru respectarea regulilor, nimic nu a ajutat.

„Cui îi pasă?”, spune unul dintre petrecăreți. Aproximativ 300 de clienți din clubul Kiki au gândit și procedat la fel. Mulți fără mască, în special ocupați să flirteze, să râdă și să bea. La sfârșitul serii, doar insistențele chelnerilor și zvonul unui posibil control al poliției i-au făcut pe clienți să poarte masca. „Oricum, guvernul se pregătește să închidă totul din nou”, este de părere un client.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook