Italia dă în judecată compania Pfizer pentru că nu a livrat dozele promise

Italia dă în judecată compania Pfizer pentru că nu a livrat dozele promise

Italia intenționează să întreprindă „zilele următoare” acțiuni legale împotriva laboratorului Pfizer, din cauza întârzierilor legate de livrarea vaccinurilor anti-Covid, anunță șeful unității italiene de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri.

„Protecția sănătății cetățenilor italieni nu este negociabilă”, avertizează el într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită, cu atât mai puțin administrarea celei de-a doua doze”, adaugă el.

Vineri, Pfizer și partenerul său BioNTech au anunțat în mod neașteptat că nu vor putea furniza cantitatea de doze promisă, declanșând furia țărilor europene, criticate deja pentru viteza scăzută a campaniei de vaccinare. Au asigurat apoi că au pus în aplicare un „plan” pentru a limita întârzierile la o săptămână, în timp ce Europa se temea că livrările de doze se vor relua peste „trei-patru săptămâni”.

Potrivit lui Domenico Arcuri, Roma a fost informată de Pfizer că întârzierile vor fi prelungite. Italia, care a observat că livrările scad cu 29% săptămâna aceasta, este deosebit de îngrijorată de privind administrarea celei de-a doua doze de vaccin lucrătorilor din domeniul sănătății. Pfizer a informat autoritățile italiene că „dozele care nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral și fără notificare, nu vor fi livrate nici săptămâna viitoare, si, în plus, va exista o reducere ușoară a livrărilor”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook