Italia| 1.000 de euro amendă pentru cei care nu poartă mască

Italia| 1.000 de euro amendă pentru cei care nu poartă mască

Dacă nu porți mască într-un spațiu închis din regiunea Campania, amenda este de 1.000 de euro. Președintele regiunii a înăsprit regulile deoarece locuitorii nu respectă regulile de prevenție.

Presa italiană a raportat duminică primele amenzi de 1.000 de euro ce au fost aplicate proprietarilor a trei afaceri din Salerno, în sudul țării, inclusiv un bar și un coafor, unde poliția a constatat că nu s-a respectat obligația de a purta mască.

„Dacă rezidenții noștri cred că problema este rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la stare de urgență.”, a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei.

Măști obligatorii în transportul în comun

„Știam că va fi o creștere a numărului de cazuri, se aștepta demult”, a adăugat el vineri într-un live pe Facebook, cu câteva ore înainte de publicarea unui ordin care înăsprește măsurile de prevenție împotriva epidemiei de Covid-19.

Cea mai dură este o amendă de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spațiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât și în transportul public în comun (autobuz, tren, metrou).

Potrivit ordonanței, „operatorii de transport trebuie să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măști”.

Întreprinderile care nu respectă regula sunt închise

Dacă sunt deja la bord, trebuie sancționați și „invitați să coboare imediat sau cât mai curând” și, dacă refuză, „autobuzul sau trenul va fi blocat” și va fi solicitată intervenția poliției.”, este specificat.

„Dacă infracțiunea este săvârșită în timpul exercitării unei activități comerciale” (de către un comerciant sau unul dintre angajații săi), afacerea este expusă, pe lângă amenda de 1.000 de euro, la o „blocare a activității” de la 5 la 30 de zile”, pedeapsă care poate fi dublată în caz de abatere repetată.

Cea mai afectată țară din Europa, Italia, a înregistrat peste 35.000 de victime și peste 242.000 de cazuri de contaminare. Boala pare să fie sub control, deși sâmbătă au fost anunțate alte 275 de cazuri noi în 24 de ore, precum și 5 decese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook