Israelul se pregăteşte să administreze a patra doză de vaccin anti-Covid. „Aşa va fi viața de acum înainte”

Israelul se pregăteşte să administreze a patra doză de vaccin anti-Covid. „Aşa va fi viața de acum înainte”

Oficialul responsabil cu gestionarea crizei  Covid în Israel solicită să se  înceapă pregătirile pentru administrarea unei a patra doze a vaccinului Covid-19. „Virusul este acolo și va continua să fie acolo, trebuie să ne pregătim și pentru a patra injecție”, spune profesorul Salman Zarka pentru radioul public Kan.

Încă un rapel ar putea fi necesar pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, cum ar fi tulpina Delta.

„Aşa va fi viața noastră de acum înainte”, avertizează el, fără a preciza când va începe administrarea unei a patra doze.

Israel a început la sfârșitul lunii iulie campania de vaccinare cu a treia doză a persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

De atunci, a redus treptat vârsta minimă și a anunțat duminica trecută cā toți adulții și adolescenții cu vârsta de peste 12 ani pot primi a treia doză.

Aproximativ 2,5 milioane de israelieni au primit până acum a treia doză.

Ministerul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că pașaportul verde – document care atestă un program complet de vaccinare sau recuperarea de după boală – va expira la șase luni după ce a fost injectată o a doua sau a treia doză de vaccin, sugerând deja că o a patra injecție este luată în considerare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook