Israel| Zeci de mii de copii se întorc la școală, încălcând decizia guvernului

Israel| Zeci de mii de copii se întorc la școală, încălcând decizia guvernului

Copii provenind din zone roșii, cu incidență mare de cazuri (Bnei Brak, Beitar Illit și anumite cartiere din Ierusalim) s-au întors la școală, chiar dacă guvernul a decis închiderea școlilor. Zecii de mii de elevi din ciclul gimnazial și liceal au revenit la cursuri sâmbătă, încălcând măsura de închidere a școlilor, valabilă în zonele roșii.

Orașele Bnei Brak, Elad, Modiin Illit și Beitar Illit sunt considerate zone cu risc ridicat, din cauza numărului mare de infectări. Anumite cartiere din Ierusalim sunt marcate, de asemenea, ca zone de risc, notează The Jerusalem Post.

Copiii fac parte din comunitatea ultra-ortodoxă și au reluat cursurile la decizia rabinului Chaim Kanievsky, una dintre cele mai importante figuri ale comunității.

Kanievsky nu a emis un ordin oficial și nu a făcut niciun anunț oficial, dar directorii școlilor din comunitățile ultra-ortodoxe l-au întrebat dacă ar trebui să deschidă, iar acesta i-a instruit în acest sens.

Rabinul Gershon Edelstein, care deține cea mai înaltă funcție ecleziatică, a fost mai reținut, însă. I-a sfătuit să nu intre în conflict cu autoritățile, dar să deschidă, dacă este posibil.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook