Israel| Sute de infectări raportate în prima săptămână după vaccinare. Permisul verde ar trebui „acordat cu o săptămână mai târziu”

Israel| Sute de infectări raportate în prima săptămână după vaccinare. Permisul verde ar trebui „acordat cu o săptămână mai târziu”

Autoritățile de sănătate spun că vaccinul nu oferă protecție optimă împotriva virusului după o săptămână de la a doua doză. Un studiu la scară largă arată că sute de oameni se contaminează în decurs de 2 săptămâni de la primirea rapelului. „Israelul ar trebui să aștepte o săptămână în plus înainte de a le elibera un pasaport verde celor complet vaccinați împotriva Covid”, a argumentat un furnizor de asistență medicală.

Permisul verde acordă celor imunizați pe cale naturală sau prin vaccin acces la anumite activități blocate până acum.

Potrivit datelor furnizate de Meuhedet Healthcare Services, 459 din peste 100.000 de clienți care au primit ambele doze au fost diagnosticați cu Covid-19 – 254 dintre aceștia au fost diagnosticați în prima săptămână după rapelul și alți 122 pacienții au fost diagnosticați între prima și a doua săptămână după vaccinare, când erau deja eligibili pentru un pasaport verde.

Doar 41 de pacienți au fost diagnosticați cu Covid în a treia săptămână după ce au primit a doua doză, iar cifra scade pe măsură ce intervalul crește.

Dr. David Mosinzon spune că este prea devreme să fie eliminate reglementările privind distanțarea iar permisul verde nu poate fi acordat la doar opt zile după rapel.

„Sute de vaccinați pentru care nu au trecut încă două săptămâni de la rapel vor merge, în conformitate cu relaxarea restricțiilor, cu bună credință, la evenimente mari în interior”, a spus el. „Vor merge, dar ar fi putut contracta virusul înainte ca organismul lor să dezvolte un nivel ridicat de imunitate și ar putea fi contagioși”.

Sursa: YNet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook