Israel| Rezultate după prima doză: Riscul de infectare este redus cu 50% la 14 zile de la injectare

Israel| Rezultate după prima doză: Riscul de infectare este redus cu 50% la 14 zile de la injectare

Primele date din campania de vaccinare din Israel arată că vaccinul Pfizer/BioNTech reduce riscul de infectare cu aproximativ 50% la 14 zile după administrarea primei doze, declară un înalt oficial al Ministerului Sănătății.

Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică al Ministerului, a declarat pentru Channel 12 că datele sunt preliminare și se bazează pe rezultatele testelor pozitive apărute în cazul celor vaccinați.

Alte date, oarecum diferite, au fost publicate de fondurile de sănătate. Conform cifrelor Fondului Clalit, riscul ca o persoană să fie infectată cu coronavirus scade cu 33% la 14 zile după vaccinare.

În schimb, Fondul Maccabi raportează că vaccinul reduce riscul cu 60% la 14 zile după prima injecție.

Vaccinul are o eficiență de 95% doar după administrarea celor două doze. Israelul a început să injecteze a doua doză la începutul acestei săptămâni. Până în prezent, aproape 2 milioane de cetățeni israelieni au primit prima doză.

Sharon Alroy-Preis a subliniat că persoanele care sunt vaccinate ar trebui să fie foarte vigilente și să continue să se protejeze și după administrarea primei doze.

Sursa: Times of Israel

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook