Israel| Primul zbor rezervat exclusiv pasagerilor imunizați natural sau prin vaccinare pleacă spre New York

Israel| Primul zbor rezervat exclusiv pasagerilor imunizați natural sau prin vaccinare pleacă spre New York

El Al Israel Airlines Ltd își propune să ofere un nivel suplimentar de protecție anti-Covid-19, impunând pasagerilor să prezinte, pe lângă testul PCR negativ, o dovadă că sunt imuni la Covid – un test antigen efectuat înainte de îmbarcare sau un certificat de vaccinare. Măsurile, aplicate luni unui zbor de probă, au fost legate de efortul de vaccinare al Israelului și de planificarea post-pandemică, care a stârnit interesul mondial.

La fel ca alte țări, Israel cere teste PCR negative călătorilor care intră și ies din tara.

Dar El Al a spus că zborul său 003 spre New York va fi unic în aceasta privintă, pentru că doar cei care prezintă și certificate de vaccinare sau trec testele antigen efectuate pe aeroportul Ben Gurion se vor putea îmbarca. Cine nu are anticorpi, nu poate să zboare, a spus acesta.

„Zborul de astăzi este, cred, primul din lume în care toate persoanele de la bord sunt verificate și cu siguranță nu sunt contagioase”, a declarat Leehu Hacohen, vicepreședintele de operațiuni al lui El Al.

Utilizată pe scară largă, metoda ar putea elimina distanțarea, care limitează cifra de afaceri a companiilor aeriene și îngreunează confortul pasagerilor, și ar permite funcționarea normală pentru magazinele și restaurantele duty-free. „Va fi posibil să deschidem tot și să revenim la normal”. Testele antigen, dezvoltate de Sheba Medical Center, dau rezultate în 15 minute și sunt considerate fiabile, a spus un purtător de cuvânt al El Al. El a menționat că vor fi furnizate gratuit pasagerilor, deocamdată.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook