Israel| Pașaportul Covid expiră la șase luni de la administrarea ultimei doze a vaccinului anti-Covid

Israel| Pașaportul Covid expiră la șase luni de la administrarea ultimei doze a vaccinului anti-Covid

Duminică, Israelul a autorizat utilizarea dozei trei a vaccinului anti-Covid-19 pentru toți cei cu vârsta de 12 ani și peste, care au primit a doua doza în urmă cu cel puțin cinci luni. „De astăzi, a treia doză este disponibilă pentru toată lumea”, a spus directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash.

Noua directivă intră în vigoare cu efect imediat și toți cei eligibili pot stabili programări, transmite Ministerul Sănătății.

Premierul Naftali Bennett i-a îndemnat pe toți israelienii să facă rapelul.

„Este un privilegiu pe care nicio altă țară nu îl are”, a spus el duminică, după ce a fost anunțată noua politică.

Israelul – prima țară care a oferit oficial a treia doză – și-a început campania de rapel pe 1 august, valabilă atunci pentru toți cei cu vârsta peste 60 de ani. A scăzut apoi, treptat, vârsta de eligibilitate. Până duminică, peste 1,9 milioane de israelieni primiseră a treia doză.

Scutiți de carantină

Ministerul a anunțat, de asemenea, că israelienii care au o săptămână de la inocularea dozei trei vor fi scutiți de carantina de o săptămână la întoarcerea în Israel din țările care sunt considerate cu risc scăzut sau moderat. Regula intră în vigoare începând cu 3 septembrie.

Scutirea se aplică și celor care au primit a doua doză de vaccin în ultimele șase luni, spune ministerul.

În schimb, se vor autoizola timp de 24 de ore sau până când vor primi un rezultat negativ la testul anti-Covid, pe care l-ar putea efectua la aterizare.

Pașaportul de sănătate expiră după șase luni

În plus, „Green Pass”-ul, un document care permite accesul la anumite evenimente și locuri publice pentru cei care sunt vaccinați sau au fost videcați de Covid expiră la șase luni după ce titularul a primit a doua sau a treia doză, potrivit Ministerului Sănătății. Regula intră în vigoare de la 1 octombrie.

Noua politică urmărește în principal să îi încurajeze pe cei care au primit două doze să facă un rapel.

„Am menținut o linie echilibrată și responsabilă, care recunoaște valoarea vieții, dar ia în considerare și faptul că restricțiile și închiderile au un preț”, spune ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz.

„Trebuie să continuăm vaccinarea într-un ritm rapid. Este esențial”, adaugă Horowitz.

Ministerul nu a menționat dacă va fi necesară a patra doză, după șase luni.

„Este prea devreme pentru a vorbi despre sfârșitul celui de-al patrulea val”, deoarece datele arată că numărul cazurilor continuă să crească, subliniază Horowitz.

Prof. Eran Segal, consilier pe tema Covid al guvernului, transmite că întreaga populație eligibilă ar trebui să primească a treia doză.

„Din momentul în care am înțeles că protectia vaccinului dispare, ceea ce trebuie făcut este să administrăm o a treia doză celor vaccinați acum cinci luni sau mai mult”, spune Segal.

Sursa: Times of Israel

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook