Israel| Eficiența vaccinului Pfizer scade cu 30% din cauza variantei Delta și a relaxării restricțiilor, arată datele oficiale

Israel| Eficiența vaccinului Pfizer scade cu 30% din cauza variantei Delta și a relaxării restricțiilor, arată datele oficiale

Israel înregistrează o scădere a ratei de eficacitate a vaccinului Pfizer/BioNTech în prevenirea infectării cu SARS-Cov-2, cauzată de de răspândirea variantei Delta și de relaxarea restricțiilor, scrie site-ul israelian Ynet, care citează date ale Ministerului Sănătății. Protecția împotriva cazurilor grave și spitalizărilor rămâne destul de ridicată, precizează site-ul. Ministerul nu a oferit încă o reacție oficială.

Cifrele arată că, între 2 mai și 5 iunie, vaccinul avea o rată de eficacitate de 94,3%. Începând cu 6 iunie (la cinci zile după ce guvernul a eliminat restricțiile), până la începutul lui iulie, eficiența a ajuns la doar 64%. O scădere similară a fost observată privind protecția împotriva cazurilor simptomatice, arată raportul.

Protecția împotriva spitalizărilor și a cazurilor grave rămâne ridicată, deși scade ușor – de la 98,2% la 93%, pentru perioadele specificate.

Datele oficiale arată că majoritatea cazurilor noi apar la persoane vaccinate, arată Ynet. Vinerea trecută, 55% dintre noii infectați erau cetățeni vaccinați.

Guvernul israelian ia în considerare reintroducerea unor măsuri de prevenție. Autoritățile dezbat posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin.

Israel are una dintre cele mai eficiente campanii de vaccinare. 57% din totalul locuitorilor sunt complet vaccinați, inclusiv 88% dintre cei cu vârste peste 50 de ani.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook