Iran: Nu vom preda niciodată imagini din interiorul bazelor nucleare Națiunilor Unite

Iran: Nu vom preda niciodată imagini din interiorul bazelor nucleare Națiunilor Unite

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului Iranian spune răspicat că Teheranul nu va preda niciodată imagini din interiorul bazelor nucleare autorității competente din cadrul Națiunilor Unite, deoarece înțelegerea de monitorizare a expirat. „Înțelegerea a expirat… nicio informație înregistrată nu va fi predată Agenției Internaționale a Energiei Atomice (IAEA), iar imaginile și datele vor rămâne în posesia Iranului”, spune Mohammad Baqer Qalibaf.

În februarie, Iranul a oprit implementarea Protocolului Adițional al înțelegerii nucleare cu marile puteri, în vigoare din 2015, în baza căreia IAEA era autorizată să colecteze date privind unele activități nucleare ale Teheranului.

Vinerea trecută, IAEA spunea că Iranul nu a răspuns agenției cu privire la extinderea înțelegerii de monitorizare și a cerut o poziție „imediată” din partea Teheranului.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, crede că eșecul Teheranului de a extinde angajamentul de monitorizare este „o problemă importantă” în perspectiva viitoarelor negocieri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook