Ionuț Nedelcearu explică de ce nu a îngenuncheat înaintea meciului cu Anglia. „Mi se pare o ipocrizie”

Ionuț Nedelcearu explică de ce nu a îngenuncheat înaintea meciului cu Anglia. „Mi se pare o ipocrizie”
Ionuț Nedelcearu și Marcus Rashford, jucător al Angliei puternic implicat în lupta împotriva rasismului

Doi dintre fotbaliștii naționalei României au refuzat să respecte tradiția Black Lives Matter și nu au îngenuncheat înaintea meciului amical disputat la Middlesbrough împotriva reprezentativei Angliei. Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu au fost singurii care au rămas în picioare.

Stanciu și-a explicat gestul în direct, după meci, afirmând că nu crede că asta este soluția pentru combaterea rasismului și că „trebuie să fim mai buni, să respectăm pe toată lumea, toate națiile”.

Ionuț Nedelcearu a reacționat pe Facebook, determinat de atitudinea negativă pe care decizia sa a provocat-o.

„Pentru că am sesizat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul dintre țara noastră și Anglia a provocat comentarii negative, care mă jignesc, vreau să clarific faptul că nu sunt rasist și urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, lucru cunoscut de toți cei care mă cunosc ca om și ca jucător profesionist de fotbal. Dar nu simt că trebuie să fac lucrul ăsta din pură obligație. Filozofia mea de viață este că mesajele pe care noi, ca membri ai societății, ar trebui să le transmitem împotriva rasismului ar trebui să fie mult mai clare și ar trebui să implice toate manifestările rasismului pe care le experimentăm în viața de zi cu zi. În opinia mea este mai degrabă o ipocrizie să considerăm că ne îndeplinim misiunea împotriva rasismului doar respectând un ordin de a îngenunchea”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook