Piața crypto a depășit pentru prima dată pragul psihologic de 1 trilion de dolari

Piața crypto a depășit pentru prima dată pragul psihologic de 1 trilion de dolari

Te-ai gândit vreodată care este legătura dintre un sandwich, un McTasty de la McDonalds, un pahar de Cola, un iPad și Bitcoin? Sau mai bine spus: dintre companiiile McDonald’s, Coca-Cola, Apple şi piata criptomonedelor.

Întreagă piață crypto tocmai a depășit pentru prima dată pragul psihologic de 1 trilion de dolari, cu o capitalizare totală mai mare decât companii gigant ca Tesla, Coca-Cola sau McDonald’s.

Totul a plecat din momentul în care Marius Mora a încercat să își dea seama cât de mare sau de mic este fenomenul crypto, iar pentru acest lucru a avut nevoie de comparația de mai sus.

Capitalizarea pieței crypto în acest moment, adică valoarea pieței, este de $1.028.317.789.189, cu 8.200 de monede listate, conform „bibliei” crypto: coinmarketcap.com. Dintre toate aceste criptomonede, regele Bitcoin reprezintă $712.778.547.747, cu o dominanță de 68,7% din piață.

Dar cât înseamnă peste 1 trilion de dolari, în contextul economiei globale? Ce înseamnă asta față de alte companii foarte mari din lume?
Cel mai bine este să ne dăm seama prin comparație:

MARIUS MORRA, CEO & co-founder LDV Exchange:

„Piața atinge pentru prima dată un trilion de dolari. Este un lucru fantastic. Înseamnă o confirmare foarte puternică a pieței, deci era destul de previzibil dat fiind valoarea pe care o aduc cryptomonedele. O companie foarte cunoscută și destul de mare la care să ne raportam este McDonald’s, care în acest moment are o capitalizare totală de 129,24 miliarde.

Coca-Cola are în acest moment 157 de miliarde de dolari, iar gigantul Apple are 2,15 trilioane de dolari capitalizare!

Concluzia este că piața crypto este similară sau chiar mai mare ca valoare cu companii mari și cunoscute în toata lumea. Până  acum, cea mai mare capitalizare a avut-o piața crypto în ianuarie 2018: 830 miliarde de dolari, foarte aproape de Apple, care la acel moment avea 879 de miliarde.

A urmat apoi în piața crypto o corecție puternică, care a dat mari emoții investitorilor, piața scăzând la 108 miliarde de dolari până în decembrie 2018″.

Concluzia generală?

Piața crypo este îndeajuns de mare încât să fie luată în seamă și îndeajuns de mică încât să aibă potențial să crească foarte mult.

MARIUS MORRA, CEO & co-founder LDV Exchange:

„Motivele să crească sunt nenumărate. Primul ar fi că a mai dovedit o dată că se poate. Celelalte sunt legate de numărul tot mai mare al celor interesați să intre în această piață. De la Tanti Lenuța de la Severin, care mă suna acum vreo 3 luni să cumpere și dânsa Bitcoin de 200 de RON, la gigantul financiar JP Morgan, care nu mai devreme de 2017 numea Bitcoin o înșelătorie, iar acum își cere scuze pentru asta, ba, mai mult, deschide conturi bancare pentru exchange-uri de criptomonede.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook