INS a răspuns Avocatului Poporului privind cifra populației României, pe baza căreia se calculează rata de incidență

INS a răspuns Avocatului Poporului privind cifra populației României, pe baza căreia se calculează rata de incidență

Institutul Național de Statistică a transmis, la cererea Avocatului Poporului, cifra totală a populației României, pe baza căreia se calculează rata de incidență – numărul de persoane infectate la mia de locuitori. În funcție de această rată, se decid restricțiile care urmează să intre în vigoare, în funcție de zone.

Conform documentului, populația României, după domiciliu, la data de 1 ianuarie 2020, era de 22.174.693 de persoane. Populația rezidentă, însă, ajungea, la aceeași dată, la 19.317.984 de persoane.

Multe voci din spațiul public au cerut lămuriri cu privire la aceste date statistice, după ce autoritățile s-au contrazis în legătură cu numărul persoanelor care locuiesc în București, în încercarea de a calcula rata de incidență.

Renate Weber a primit răspuns și de la Autoritatea Electorală Permanentă, în contextul alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe data de 6 decembrie. În data de 09.10.2020, numărul cetățenilor cu drept de vot era de 18.984.278, din care 18.243.397 cu domiciliul sau reședința în țară, iar 740.881 cu domiciliul în străinătate. La acest număr se adaugă cei care vor împlini 18 ani până în ziua alegerilor, inclusiv.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook