India: Pacient Covid-19 moare pentru că familia a scos din priză respiratorul pentru a porni aerul condiționat

India: Pacient Covid-19 moare pentru că familia a scos din priză respiratorul pentru a porni aerul condiționat

Rudele i-au deconectat respiratorul pentru a porni aerul condiționat! În India, rudele unui pacient suspect de Covid-19 i-au deconectat aparatul respirator pentru a folosi un aparat de aer condiționat într-un spital, cauzându-i moartea.

Pacientul, un bărbat de 40 de ani, a fost internat pe 13 iunie la spitalul Maharao Bhimsingh din Kota, în nordul Indiei, într-o unitate de terapie intensivă. Medicii au suspectat că a contractat coronavirusul, potrivit The Indian Express, preluat de site-ul New York Post.

Două zile mai târziu, bărbatul a fost transferat într-o cameră de izolare. Rudele pacientului au adus apoi un aparat de aer condiționat pentru că temperaturile au depășit 40 de grade. Ei au deconectat respiratorul pentru ca nu au găsit nicio priză pentru a conecta aerul conditionat și răci camera.

O anchetă este în curs

Personalul spitalului a oprit aparatele de aer condiționat pentru a reduce răspândirea Covid-19, potrivit Vice News. Respiratorul pacientului avea o baterie de rezervă, dar rudele bărbatului nu au informat medicii și asistentele că au deconectat aparatul, a declarat directorul medical al spitalului.

Nu a putut fi resuscitat

Bateria ventilatorului s-a descărcat după 30 de minute de la deconectare. Familia pacientului s-a grăbit apoi să ceară ajutor membrilor personalului, dar nu l-au putut resuscita. Cauza decesului va fi inclusă și în raportul spitalului. În final, el a fost testat negativ pentru Covid-19 la testele făcute după moartea sa, potrivit medicilor.

Temperatura din Kota din 15 iunie depășise 41 de grade. Nu a fost încă formulată o plângere oficială la poliția locală pentru incident, potrivit Vice News.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook