Înalta Curte de Casație și Justiție decide mâine dacă obligația de a purta mască în aer liber rămâne valabilă

Înalta Curte de Casație și Justiție decide mâine dacă obligația de a purta mască în aer liber rămâne valabilă

Mâine, 31 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă recursul deciziei date de Curtea de Apel București prin care hotăra că purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise din Constanța nu este obligatorie. Decizia va fi definitivă.

Inițial, avocata Minodora Ion a contestat în instanță prevederile publicate în Monitorul Oficial privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, iar Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză.

Obligația de a purta mască în aer liber nu este prevăzută în nicio lege din România.

„Curtea reține că, la data emiterii ordinului contestat în cauza de față, nu exista un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne care să prevadă obligația de a purta mască de protecție în spații publice deschise, astfel cum era necesar conform prevederilor art. 13 lit. a din Legea nr. 55/2020 şi art. 1 din Anexa 2 la HG nr. 1065/2020.”, se arată în motivarea Curții.

„Curtea de Apel Bucuresti a stabilit că Dl. Arafat nici măcar „nu avea competența de a stabili măsura obligației de a purta mască în spații deschise, în absența unui ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne care să prevadă această obligație” și că a încălcat unele prevederi legale”, a scris Minodora Ion pe pagina personală de Facebook.

„Metaforic vorbind, am demonstrat că Arafat nu este Dumnezeu, să decidă el când, cum și cât putem respira…”, concluzionează avocata.

Dragi prieteni , Pe scurt, va spun ca Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Dl Arafat nici macar ,, nu avea …

Posted by Minodora Ion on Monday, December 28, 2020

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook