Hong Kong| Pasageri ai unui zbor sosit din India, depistați cu Covid la aproape două săptămâni de la aterizare. Se aflau în carantină

Hong Kong| Pasageri ai unui zbor sosit din India, depistați cu Covid la aproape două săptămâni de la aterizare. Se aflau în carantină
Avion al companiei Vistara Air. Sursa foto: Twitter/Vistara

Mai multe cazuri pozitive au fost detectate în rândul pasagerilor unui zbor New Delhi-Hong Kong, conform autorităților din Hong Kong, care luni au interzis toate zborurile din diferite țări asiatice, pentru a limita riscul de contaminare.

Cel puțin 53 de pasageri ai unui zbor care a decolat din New Delhi, cu destinația Hong Kong, au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, potrivit autorităților din Hong Kong care au interzis zborurile din India, Filipine și Pakistan.

Călătorii au aterizat pe 4 aprilie în Hong Kong, cu un zbor al companiei indiene Vistara. Cifra este cu atât mai importantă cu cât, din ianuarie, Hong Kong a înregistrat mai puțin de cincizeci de cazuri zilnice de contaminare.

Avionul companiei Vistara are o capacitate de 188 de persoane, dar autoritățile din Hong Kong nu au specificat câți călători se aflau la bord în timpul acestui zbor.

Până pe 18 aprilie, 47 de pasageri au fost testați pozitiv, 22 dintre ei abia în cea de-a 12 zi de carantină. „Dacă nu ar fi existat măsura carantinării, [Hong Kong] ar fi permis călătorilor să transmită virusul în comunitate”, spune Eric Feigl-Ding, epidemiolog al Federației Americane a Oamenilor de Știință. „De aceea carantinarea turiștilor este esențială”, spune el.

De altfel, Ding atrage atenția asupra posibilității ca infectările să nu se fi produs doar în timpul zborului. Testarea cu 72 de ore înainte de zbor poate reprezenta o fereastră în timpul căreia să fii contaminat. De altfel, epidemiologul nu exclude nici transmiterea în cadrul hotelurilor în care se realizează carantina.

Țările asiatice, zone de risc

Autoritățile din Hong Kong au decis luni să interzică urgent zborurile din India, Pakistan și Filipine, țări clasificate ca „zone de risc extrem de ridicat”.

India se confruntă în prezent cu un focar epidemic accentuat și un nou record de contaminări a fost înregistrat luni. Cei 20 de milioane de locuitori din New Delhi au intrat din nou în carantină, pentru o săptămână.

Cazuri pozitive înregistrate în timpul carantinei la hotel

Cazurile pozitive au fost înregistrate în timpul carantinei hoteliere de trei săptămâni, la care sunt supuși toți călătorii. Pasagerii trebuie să furnizeze rezultatele testului coronavirus realizat cu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare.

Hong Kong, unul dintre cele mai dens populate orașe din lume, a reușit să controleze pandemia până acum, cu prețul unora dintre cele mai stricte măsuri de carantină din lume, restricții drastice și purtarea sistematică de măști de către întreaga populație.

Teritoriul de aproape 7,5 milioane de locuitori a înregistrat puțin peste 11.0700 de cazuri și 209 de decese legate de coronavirus. Aproape 10% din populație primise marți o primă doză de vaccin.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook