Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a altor două femei

Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a altor două femei

Producătorul de film american Harvey Weinstein, judecat pentru abuzarea sexuală a două femei, într-un proces care a început luni, la New York, a fost pus sub acuzare şi la Los Angeles, pentru violențe sexuale săvârșite asupra altor două victime, potrivit tmz.com, scrie mediafax.ro.

Noile acuzații derivă din trei acte de violență sexuală care ar fi fost săvârșite asupra a două femei, incidentele având loc în februarie 2013. Una dintre cele două presupuse victime spune că a amânat momentul în care a făcut public incidentul pentru că a fost ameninţată de Weinstein.

Procuratura din Los Angeles investighează acuzaţiile făcute de opt femei la adresa lui Weinstein, iar una dintre acestea este o actriţă italiană care susţine că producătorul a agresat-o în 2013, în Beverly Hills. Producătorul de film american Harvey Weinstein este judecat pentru abuzuri sexuale într-un proces care a început luni, la New York, cu selecția martorilor.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanță din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei.

Faptele datează din 2013 și 2006, iar procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv i-au determinat pe avocații săi să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare.

Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în fața instanței pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunțat că Annabella Sciorra, actrița cunoscută pentru rolul din serialul „Clanul Soprano/ The Sopranos”, va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenți producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără violul și comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Peste 80 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, spunând că relațiile au fost consensuale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook