Hackerii încă pot folosi datele furate celor 500 de milioane de utilizatori Facebook

Hackerii încă pot folosi datele furate celor 500 de milioane de utilizatori Facebook
Foto: Mark Zuckerberg, fondator Facebook. Sursa: AP

Datele furate în 2019 de la peste 500 de milioane de utilizatori Facebook pot fi încă folosite de hackeri pentru a realiza diverse fraude. Cel puțin asta susțin experții și analiștii intervievați de mai multe canale mass-media americane, după ce compania de cibernetică Hudson Rock a dezvăluit că numărul celor afectați de atacul cibernetic depășește jumătate de miliard de utilizatori: 533 de milioane din 106 țări – printre care 32 de milioane din SUA, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India.

Hackerii au intrat în posesia datelor personale, parolelor, adreselor de e-mail, numerelor de telefon,etc. Se pare că și datele fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, au fost furate.

„Sunt date care pot fi încă exploatate de infractori”, spune Alon Gal, unul dintre managerii Hudson Rock, pentru CNN. „Sunt informații care acum pot fi folosite mult mai ușor”, crede și CEO-ul SocialProofSDEcurity, Rachel Tobach.

Facebook a confirmat furtul de date din 2019 și a menționat că vulnerabilitățile din sistem care au permis atacul cibernetic au fost înlăturate între timp, potrivit purtătorului de cuvânt Andy Stone.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook