Olanda| Guvernul olandez vrea să permită organizarea festivalurilor de la 1 iulie 2021

Olanda| Guvernul olandez vrea să permită organizarea festivalurilor de la 1 iulie 2021

La ei se poate, la noi mai durează| Organizatorii de festivaluri din Olanda au început să vină cu planuri pentru edițiile din 2021, după ce guvernul olandez a anunțat că intenționează să permită organizarea de festivaluri de la 1 iulie.

Luna trecută, guvernul olandez a anunțat un fond de anulare de cel puțin 300 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe organizatori să planifice evenimente pentru a doua jumătate a anului 2021. Pierderile vor fi acoperite în cazul în care evenimentele vor fi anulate pentru al doilea an consecutiv.

 „Acest fond vine ca o gură de aer pentru organizatorii festivalurilor. Aceștia pot reveni la fondul de garantare – au fost rezervate cel puțin 300 milioane de euro. Industria evenimentelor s-a oprit de mult, din cauza coronavirusului. Este necesară garanția pentru a-i readuce pe drumul cel bun„, afirmă Ingrid van Engelshoven, ministrul olandez al Culturii.

„O veste grozavă: guvernul olandez a anunțat că își propune să permită organzarea de festivaluri după 1 iulie! În cazul în care festivalurile sunt anulate din cauza circumstanțelor Covid în schimbare, organizatorii sunt susceptibili de a fi despăgubiți. Biletele pentru festivalurile din Olanda se vând în prezent în ritm record, datorită acestui nou anunț guvernamental”, scriu cei de la Bass Liquicity.

Liquicity este unul dintre puținele festivaluri din Olanda care a oferit rambursări în timp util din cauza anulărilor evenimentelor de anul trecut, în conformitate cu schema Save Your Ticket și a venit cu planuri de garanție de bilete, pentru a se asigura că cei care cumpără biletele nu sunt supuși riscurilor.

Festivalurile olandeze, care au loc de obicei în primăvara sau începutul verii, au dezvăluit că sunt reprogramate în toamnă pentru a fi acoperite de fondul de anulare.

Awakenings de exemplu, va avea loc acum în perioada 11-12 septembrie, iar biletele sunt deja epuizate. Site-ul web notează: „Pandemia COVID-19 încă nu s-a încheiat, dar lucrurile încep să arate puțin mai luminos, așa că acum țintim către al doilea weekend din septembrie.”

DGTL Amsterdam a anunțat, de asemenea, planuri de desfășurare pe 11 și 12 septembrie, la NDSM Docklands. Artiști precum Eris Drew, DJ Python, Ricardo Villalobos, Afrodeutsche și mulți alții sunt așteptați de fani, iar majoritatea biletelor s-au epuizat deja.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook