Grecii n-au mai ținut cont de restricții și s-au îmbulzit la plajă. Temperaturi de aproape 30 de grade în unele zone

La noi a venit zăpada, dar în Grecia lucrurile stau altfel. Nu-i așa că ți-ar plăcea și ție să fii pe o insulă și să nu mai fie nevoie să dai zăpada de pe mașină? Să stai pur și simplu la soare pare a fi un prilej numai bun de a mai uita de 2020.

Temperaturile au depășit 20 de grade, iar grecii au profitat din plin de asta. La Haniá, în Creta, s-au atins 28,3 °C , una dintre cele mai ridicate temperaturi din ianuarie în ultimii 50 de ani.

Temperaturile tipice în această perioadă a anului sunt în jur de 15 grade. În Atena, unde termometrele au atins 22 °C, oamenii s-au adunat la plaja, în piețe și parcuri. Plajele din suburbiile Atenei, precum Kavuri, Asteras și Glyfada, erau pline de oameni.

„Vremea este minunată și suntem blocați în case, de cele mai multe ori”, a declarat un bărbat de pe plaja Kavouri.

Nu te gândi că autoritățile nu au făcut nimic. Au încercat să supravegheze situația și i-au îndemnat pe oameni să păstreze distanța, ba chiar au dat amenzi celor care nu purtau mască, însă nu au fost prea eficienți. Mulți dintre cei care erau pe plajă au uitat complet de existența virusului și s-au bucurat de soare în continuare.

Grecia se află în carantină de la începutul lunii noiembrie, autoritățile încercând să evite un al treilea val epidemic după sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Restricțiile care urmau să se încheie pe 11 ianuarie au fost prelungite cu o săptămână. Astăzi s-au redeschis însă creșele, grădinițele și școlile primare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook