Gopo 2020: Corneliu Porumboiu ia premiul pentru cel mai bun film, “La Gomera”, Cristina Jacob – premiul Publicului cu “Oh, Ramona!”

Gopo 2020: Corneliu Porumboiu ia premiul pentru cel mai bun film, “La Gomera”, Cristina Jacob – premiul Publicului cu “Oh, Ramona!”
de George Mihalcea

Corneliu Porumboiu, cu filmul său La Gomera, câștigă cele mai importante premii la Gopo 2020. La Gomera a luat 9 premii Gopo, printre care și cele pentru Cel mai bun film de lung metraj și Cea mai bună regie.

István Téglás şi Rodica Lazăr au câștigat și ei premiile pentru roluri secundare pentru interpretările din „La Gomera”. Adina Pintilie a câştigat premiul pentru Cel mai bun film de debut pentru ”Touch Me Not”.

”Distanţa dintre mine şi mine”, regizat de Dana Bunescu şi Mona Nicoară, a primit distincţia pentru Cel mai bun film documentar.

Cel mai bun film european distribuit în 2019 a fost considerat Dolor y Gloria, de Pedro Almodóvar.

Cristina Jacob, cu „Oh, Ramona!”, a primit Premiul publicului la Gala Gopo 2020 pentru rezultatele excelente de box office: 256.115 de spectatori şi încasări de 5.016.367 de lei.

Este al treilea premiu de public pe care îl câştigă la Gopo casa de producţie Zazu film şi regizorul Cristina Jacob, după trofeele obţinute pentru ”#Selfie”, în 2015, şi ”#Selfie 69”, în 2017.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook