Glastonbury se bate cu Eurovision pe audiență anul ăsta. Cel mai mare festival din lume se vede doar la televizor

Glastonbury se bate cu Eurovision pe audiență anul ăsta. Cel mai mare festival din lume se vede doar la televizor

Vara asta mergi la festival tot online. Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din lume ți-a pregătit un spectacol virtual. E cam singura distracție de care avem parte deocamdată. Țintuiți pe canapea, iubitorii de muzică live au o alegere „grea” de făcut: Glastonbury, sau Eurovision? Cele două evenimente de la începutul verii se suprapun, ambele fiind transmise pe 22 mai.

La evenimentul virtual organizat de Glastonbury îi vei vedea pe Coldplay, pe Damon Albarn (solistul de la Blur), pe HAIM, Michael Kiwanuka și mulți mulți alți artiști pe val. Toate astea live de la ferma la care se strâng, de 50 de ani încoace, milioane de spectatori, pentru cel mai mare și cel mai iubit festival din lume. Regizorii transmisiunii ne vor plimba timp de 5 ore, virtual, pe tot tărâmul ăsta fermecat, printre scene spectaculoase, prin pădure, pe câmpul uriaș, ca la un Glastonbury obișnuit, doar că fără public la fața locului.

În mod normal la Glastonbury e aproape imposibil să prinzi bilete. Acum poți accesa streamul live din toată lumea, totul e împărțit pe patru fusuri orare. Din România vei putea vedea spectacolul sâmbătă, 22 mai, de la ora 21:00. Biletul te costă 23 de euro și-l poți lua deja de pe siteul oficial, unde poți să alegi și pachetul de 50 de euro, în care primești acasă și afișul oficial al evenimentului, în ediție limitată.

Organizatorii se așteaptă să vândă multe bilete, să strângă mulți bani, și asta pentru a ajuta organizațiile caritabile pe care le susține an de an festivalul, pentru a asigura continuitatea Glastonbury și în anii următori, și, bineînțeles, ca să-ți ofere ție porția de entertainment, care ne lipsește atât de tare în vremurile astea. De spus și că organizatorii au pierdut 5 milioane de lire pentru că au fost nevoiți să anuleze ediția de anul trecut.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook