Germania vrea implementarea vaccinării obligatorii anti-Covid până în februarie

Germania vrea implementarea vaccinării obligatorii anti-Covid până în februarie

Viitorul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, dorește introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului pentru toți germanii, încă din februarie, declară un oficial apropiat de Scholz. În timpul unei întâlniri de criză la care au participat miniștrii guvernului cancelarului în funcție, Angela Merkel, și premierii statelor federale germane, Scholz „și-a arătat simpatia pentru o astfel de reglementare”, spune oficialul pentru Politico.

O astfel de măsură trebuie aprobată de Bundestag-ul german, spune oficialul, adăugând că vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare „la începutul lunii februarie”.

Campania de vaccinare a Germaniei rămâne în urma altor țări europene, cum ar fi Portugalia, Spania, Italia sau Irlanda – doar 68,5% din populație este complet vaccinată împotriva coronavirusului.

Partidul Social Democrat de centru-stânga al lui Scholz și cei doi parteneri ai săi de coaliție, Verzii și Democrații Liberi, pro-business, au prezentat un acord de coaliție săptămâna trecută, când au anunțat, de asemenea, planuri pentru o obligație limitată de vaccinare pentru lucrătorii din domeniul sănătății și alți lucrători esențiali.

Scholz, care urmează să fie ales cancelar săptămâna viitoare, se confruntă deja cu presiuni pentru a impune măsuri stricte pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus din Germania și răspândirea noii variante Omicron.

Mai mulți premieri ai statelor federale germane s-au pronunțat deja în favoarea vaccinării obligatorii, precum Markus Söder din Bavaria, care a declarat duminică că este „singura șansă” de a pune capăt pandemiei. Stephan Weil, guvernatorul Saxoniei Inferioare, a declarat că „vaccinarea obligatorie ne va scuti de a avea mii de pacienți care să lupte pentru viața lor în unitățile de terapie intensivă”.

Austria a fost prima țară occidentală care a anunțat vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului, care va intra în vigoare în februarie.

Sursa: Politico

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook