Germania testează un vaccin anti-Covid similar cu cel descoperit de prof. Păunescu în februarie. Dar România nu i-a acordat finanțare

Germania testează un vaccin anti-Covid similar cu cel descoperit de prof. Păunescu în februarie. Dar România nu i-a acordat finanțare
Foto: Virgil Păunescu, directorul Centrului Oncogen Timişoara    

Profesorul Virgil Păunescu a descoperit încă din luna februarie un vaccin anti-Covid pe bază de limfocite T. Dar statul român nu i-a acordat finanțarea de 5 milioane de euro care ar fi făcut posibilă introducerea vaccinului pe piață, până la acest moment. Pe de altă parte, Germania testează acum un produs identic cu cel al profesorului Păunescu.

Vaccinurile dezvoltate până în prezent crează anticorpi, însă nu distrug virusul. Există și vaccinuri care ucid SARS-Cov-2, cum este cel gândit de Virgil Păunescu. Profesorul anunța încă din februarie 2020 că a descoperit o formulă eficientă, bazată pe limfocite T, care sunt folosite și în tratamentul cancerului. Acestea produc o reacție mai puternică decât imunitatea și anihilează virusul. Efectul vaccinului durează până la 17 ani.

Virgil Păunescu, directorul Centrului Oncogen Timişoara: „Am spus că suntem pe piaţă, într-un an de zile. Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate”.

România nu a găsit 5 milioane de euro, sau nu a avut intenția de a-i aloca. Sau poate a fost un cumul de factori, după cum spune Păunescu. „Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. ‘Lasă că fac alţii’. Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată, în ultimii 20-30 de ani„.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook