Germania| Sălile de fitness se redeschid, dar nu pot primi doi sau mai mulți clienți simultan

Germania| Sălile de fitness se redeschid, dar nu pot primi doi sau mai mulți clienți simultan

Tribunalul administrativ bavarez a anulat închiderea completă a studiourilor de fitness, deoarece aceasta încalcă principiul egalității, a decis instanța într-o hotărâre publicată joi. Regulamentul corespunzător din ordonanța statului bavarez este suspendat.

În decizia sa, Senatul a presupus că proprietarii de studiouri de fitness ar fi dezavantajați de regulamentul existent, fără ca acest lucru să fie justificat în mod obiectiv.
Deoarece alte facilități sportive recreative pot fi folosite în continuare, conform restricțiilor privind sporturile individuale care sunt în vigoare începând cu 2 noiembrie 2020.

Prin decizie, judecătorii au acceptat doar parțial cererea unui operator de fitness. Rata actuală de infectare justifică restricțiile, chiar dacă activitatea economică a centrelor sportive este sever restricționată. Însă închiderea completă nu este proporțională, deoarece sportul individual ar trebui să rămână permis, în conformitate cu regulamentul. Acest lucru trebuie să se aplice și studiourilor de fitness. Cu alte cuvinte, ele pot funcționa, dar nu pot fi doi sau mai mulți clienți în același timp.

Pe de altă parte, Curtea Constituțională Federală a respins o cerere a operatorilor de cinematografe și restaurante de a emite un ordin provizoriu împotriva restricțiilor. Datorită termenului limită al măsurilor, nu era clar că existența operatorului era amenințată, a anunțat instanța din Karlsruhe. Protecția vieții și a sănătății este mai importantă.

Sursa: Bild

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook