Germania reintroduce Marea Britanie pe lista țărilor cu risc epidemiologic, din cauza variantei indiene

Germania reintroduce Marea Britanie pe lista țărilor cu risc epidemiologic, din cauza variantei indiene

Germania a clasificat din nou Marea Britanie drept zonă cu risc epidemiologic crescut, din cauza variantei indiene, fără să impună restricții suplimentare pentru călători, însă. Categoria țărilor expuse riscului le include pe cele în care rata de incidență este cuprinsă între 50 și 200 de cazuri de infectare la 100.000 de locuitori, pe parcursul a șapte zile. În Marea Britanie, rata incidenței este mai mică de 50, dar „prezența, chiar dacă limitată” a variantei indiene pe justifică această clasificare, explică Institutul Robert-Koch (RKI).

În Anglia, numărul cazurilor de infectare cu varianta B1.617.2 a crescut de la 520 săptămâna trecută la 1.313 săptămâna aceasta, potrivit Departamentului de Sănătate. Majoritatea cazurilor sunt concentrate în nord-vestul teritoriului – Bolton și Londra.

De miercuri, Germania a relaxat restricțiile pentru călătorii din țările clasificate cu risc crescut, care nu mai trebuie să respecte carantina la sosire dacă prezintă un test negativ, sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului sau sunt considerați vindecați.

Vineri, RKI a adăugat și Nepalul pe lista țărilor cu „variante îngrijorătoare”, cel mai ridicat nivel de risc, care include țări precum India, Brazilia și Africa de Sud. Există cerințe stricte pentru oricine intră în Germania din aceste țări. Până și cei vaccinați trebuie să intre în carantină la sosire, pentru a stopa răspândirea tulpinilor considerate a fi mai contagioase.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook