Germania: Rata infectărilor crește pentru a treia zi consecutiv

Germania: Rata infectărilor crește pentru a treia zi consecutiv

Numărul de infectări a crescut semnificativ în Germania, accentuat de noul focar de la abatorul de animale din regiunea North Rhine-Westphalia, unde au fost 1,300 de pacienți testați pozitiv în ultimele zile.

Rata de reproducere a virusului a urcat duminică la 2,88, față de 1,79 în ziua precedentă, conform estimărilor făcute de Institulul Robert Koch. Acest număr indică faptul că 100 de pacienți infectați pot transmite virusul altor 288 de persoane.

Focarele care apar în Germania influențează decisiv acestă rată, dat fiind numărul mic de cazuri noi pe care țara le înregistrează zilnic. „Întrucât numărul de cazuri este relativ mic în Germania, focarele locale au o influență relativ puternică asupra valorii. Această cifră ar trebui urmărită îndeaproape în zilele următoare, în special pentru a vedea dacă numărul de cazuri crește în afara focarelor de contaminare identificate „, spun reprezentanții Institutului Robert Koch.

Totuși, pentru a limita răspândirea virusului, valoarea trebuie să fie sub unu, spun specialiștii. „Este deosebit de important să rămână sub 1, ceea ce înseamnă că o persoană nu poate contamina mai mult de o persoană și, prin urmare, epidemia se află într-o fază de auto-extincție”, a explicat Yves Van Laethem, purtător de cuvânt inter-federal pentru gestionarea coronavirusului în Belgia.

Virusologul belgian Emmanuel André și-a manifestat îngrijorarea. „Acum nu este momentul să petrecem”, a avertizat el, făcând referire la cei care nu respectă măsurile de ieșire din izolare.

602 cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar numărul total este acum de 191,272, conform datelor publicate de John Hopkins University. În creștere față de ultimele 7 zile, când media a fost de 486.

Germania a ridicat recent restricțiile de circulație către țările europene, dar și-a sfătuit cetățenii să evite deplasările către Marea Britanie, atât timp cât regulile de carantină sunt încă în vigoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook