Germania| Proteste violente împotriva restricțiilor. Autoritățile au intervenit cu tunuri cu apă și au făcut arestări

Germania| Proteste violente împotriva restricțiilor. Autoritățile au intervenit cu tunuri cu apă și au făcut arestări

Forțele de ordine din Berlin au avut nevoie de tunuri cu apă pentru a dispersa miile de manifestanți care s-au strâns în centrul Berlinului pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-Covid. Sunt activiști de extremă dreapta, „gânditori liberi”, iar majoritatea nu poartă măști și nu respectă distanțarea, scrie Bild.

Avertizările repetate ale polițiștilor, prin care demonstranții erau îndemnați să își acopere nasul și gura, au rămas fără ecou, așa că a fost nevoie de intervenția în forță și au fost făcute arestări.

Aproximativ 5.000 de protestatari s-au strâns în apropiere de Poarta Brandenburg, acuzând guvernul că încearcă să impună un „sistem dictatorial” prin măsurile restrictive impuse la începutul lunii pentru a limita circulația virusului.

Noi reguli

Guvernul german examinează astăzi posibilitatea de a introduce în cadru legal noi restricții prin care autoritățile să poată limita contactul social, să poată pedepsi nerespectarea obligației de a purta mască și consumul de alcool pe stradă, să poată închide magazinele și anula evenimentele sportive. Astfel, vor fi consituite baze legale mai solide pentru a implementa regulile anti-Corona.

În mediul online, activiștii compară deciziile guvernului cu cele din Actul Constitutiv din 1933, care i-au dat putere dictatorială liderului nazist Adolf Hitler.

Comentariile au declanșat furia ministrului de Externe Heiko Maas, care a scris pe Twitter: „Cei care fac astfel de comparații nefericite își bat jos ce victimele Holocaustului și arată că n-au învățat nimic din istoria noastră”.

Demonstrațiile au izbucnit după ce guvenanții

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook