Germania| Nu respecți carantina, ești închis într-o tabără pentru refugiați. „Au citit prea mult Orwell”

Germania| Nu respecți carantina, ești închis într-o tabără pentru refugiați. „Au citit prea mult Orwell”

Germanii care refuză să se stea în carantină după ce au fost expuși la Covid vor fi plasați în centre de detenție, în conformitate cu noile reguli pregătite de autoritățile regionale.

Saxonia a confirmat planurile de a reține persoanele aflate în carantină într-o secțiune închisă a unei tabere de refugiați, care urmează să fie construită săptămâna viitoare.

Landul susține că facilitatea va fi utilizată numai pentru persoanele care au încălcat în mod repetat regulile de izolare.

Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei, va folosi camere de spital pentru a închide „infractorii Covid”, sub supravegherea poliției.

În Brandenburg, autoritățile vor folosi un centru de refugiați, în timp ce Schleswig-Holstein va folosi o zonă din cadrul unui centru de detenție pentru minori, scrie Daily Mail.

Experții juridici au declarat pentru Die Welt că guvernele regionale au competența de a reține oamenii pentru încălcarea regulilor de carantină, conform Legii privind combaterea bolilor, adoptată de Bundestagul german în martie 2020 și reînnoită în noiembrie.

Planul a fost criticat pe scară largă, iar deputatul AfD, Joana Cotar, a acuzat guvernul Saxoniei că „a citit prea mult Orwell”.

Autoritățile germane au fost supuse criticilor privind gestionarea pandemiei, din cauza propunerilor de impunere a unor mandate naționale de vaccinare, în încercarea de a controla virusul – numit „dinamita socială” de către opoziție.

Cancelarul Angela Merkel analizează posibilitatea impunerii unei „mega-izolări”, care să includă suspendarea transportului public.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook