Germania| Medicii ATI solicită carantină dură. „Vom depăși capacitatea, nu este o exagerare”

Germania| Medicii ATI solicită carantină dură. „Vom depăși capacitatea, nu este o exagerare”

Germania are nevoie urgentă de un blocaj de două săptămâni, vaccinări mai rapide și teste obligatorii în școli, pentru a bloca un al treilea val al epidemiei, a declarat asociația DIVI pentru medicină intensivă și de urgență. Christian Karagiannidis, șeful științific al DIVI, a declarat că aproximativ 1.000 de pacienți suplimentari au ajuns la terapie intensivă de la mijlocul lunii martie. Miercuri, 3.680 de persoane se aflau în secțiile ATI din Germania, arată datele DIVI.

„Dacă rata va continua să crească, vom atinge limita de ocupare a secțiilor de terapie intensivă în mai puțin de patru săptămâni”, a spus el pentru Rheinische Post. „Nu este o exagerare. Avertismentele noastre sunt conduse de cifre”.

Cancelarul Angela Merkel se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru că nu a prezentat încă un plan de inversare a tendinței în creștere și a dat vina pe guvernatorii landurilor, care au gestionat haotic criza.

Joi au fost înregistrate 24.300 de cazuri noi, cea mai mare creștere de la ianuarie. Numărul de victime raportat joi este de 201.

Numărul de cazuri la suta de mii de locuitori, raportată pentru ultimele șapte zile (metoda cheie folosită de guvern pentru a decide etapele de blocare), a crescut la 134, față de 113 acum o săptămână.

Ministrul Sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek, a declarat televiziunii ARD că va lua în considerare introducerea testelor obligatorii pentru profesori și elevi, menționând că dorința de a fi testat voluntar nu s-a dovedit a fi la fel de mare pe cât se aștepta.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook