Germania extinde restricțiile până în ianuarie. Merkel: „Trebuie să depunem eforturi”

Germania extinde restricțiile până în ianuarie. Merkel: „Trebuie să depunem eforturi”

Germania va extinde până la începutul lunii ianuarie restricțiile de combatere a epidemiei Covid-19, inclusiv închiderea barurilor și restaurantelor și va limita numărul de participanți la întâlnirile private, a anunțat miercuri seară Angela Merkel.

„Încă trebuie să depunem eforturi (…) numărul infectărilor zilnice este încă la un nivel mult prea mare”, a spus cancelarul după mai bine de șapte ore de discuții cu liderii celor 16 landuri germane.

Măsurile actuale, în vigoare de acum trei săptămâni, ar putea fi ridicate în cazul unei scăderi neașteptate a numărului de noi infectări. Acest lucru nu este „posibil pentru moment”, a spus Merkel.

Număr record de decese

Rata infectărilor a atins miercuri 139,6 la 100.000 de locuitori și 195,3 la 100.000 în Berlin, departe de obiectivul de 50 / 100.000.

Germania a înregistrat în total 14.771 de decese (inclusiv 410 în ultimele 24 de ore, un nou record), potrivit institutului de monitorizare a sănătății Robert Koch.

Prin urmare, barurile, restaurantele, centrele culturale și cluburile sportive vor rămâne închise mai mult de o lună.

Accesul la magazine va fi, de asemenea, restricționat, cu un număr limitat de clienți, în funcție de mărimea acestora.

Relaxare de Crăciun

Singura consolare acordată de liderii germani: întâlnirile private pot ajunge la 10 persoane în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie, copiii sub 14 ani nefiind incluși. În afara acestei perioade, întâlnirile private sunt limitate la cinci persoane.

Petardele și focurile de artificii, foarte populare printre germani în perioada Crăciunului, vor fi interzise în cele mai aglomerate piețe și străzi.

Școlile vor rămâne deschise până pe 19 decembrie.

Vacantele la schi nu sunt recomandate

În cele din urmă, Merkel i-a îndemnat pe germani să nu plece peste hotare în timpul sărbătorilor de Crăciun, în special pentru schi.

Guvernul federal va cere Uniunii Europene să interzică excursiile de schi până pe 10 ianuarie, pentru a preveni răspândirea virusului.

Bavaria, foarte populară printre schiorii germani, anticipase această decizie, anunțând marți închiderea stațiunilor de ski în perioada Crăciunului.

Întrebat despre cererea pe care Germania o va face Uniunii Europene privind stațiunile de schi, cancelarul recunoaște că nu va fi simplu.

„Voi fi sinceră, probabil că nu va fi ușor, dar vom încerca”.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook