Germania| Există riscul de a pierde controlul asupra virusului. „Am ratat complet oportunitatea dezvoltării unor scenarii conform cursului bolii”

Germania| Există riscul de a pierde controlul asupra virusului. „Am ratat complet oportunitatea dezvoltării unor scenarii conform cursului bolii”

Cu peste 10.000 de noi infectări zilnice, Germania, până acum destul de scutită de Covid-19, a fost prinsă din urma de epidemie. Harta noilor cazuri de Covid-19 devine treptat roșie.

„În ultimele zile, numărul noilor infectări a crescut”, a spus Ralf Reintjes, profesor de epidemiologie la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg. „Cifrele au devenit atât de mari, pe de o parte numărul de cazuri și, pe de altă parte, numărul de contacte ale fiecărei persoane, încât autoritățile sanitare din cele mai multe regiuni ale țării se luptă să le monitorizeze”, continuă epidemiologul.

Angela Merkel a anunțat miercuri măsuri drastice pentru stoparea celui de-al doilea val al coronavirusului.

Potrivit lui Martin Voss, cercetător în științe sociale la Universitatea Liberă din Berlin, este vorba de o lipsă de anticipare: „în ultimele luni, ca toate celelalte țări, am ratat complet oportunitatea de a dezvolta scenarii conform cursului bolii”.

În detaliu, acordul prevede închiderea restaurantelor, barurilor, facilităților sportive, culturale și de agrement, precum și a cinematografelor, sălilor de concert și teatrelor sau piscinelor începând de luni. Competițiile sportive profesioniste se vor desfășura cu porțile închise.

De asemenea, sistemul limitează întâlnirile private la zece persoane din maximum două familii. Iar cetățenii sunt instruiți să evite orice călătorie inutilă, sejururile la hotel fiind posibile doar în „scopuri non-turistice”.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook