Germania| Burse de 1.600 de euro pentru studenții care sunt de acord să stea degeaba

Germania| Burse de 1.600 de euro pentru studenții care sunt de acord să stea degeaba

Universitatea din Hamburg oferă o bursă pentru 3 studenți dacă sunt de acord să nu facă ceva semnificativ, spune „The Guardian”.

Cei trei norocoși vor trebui să fie perseverenți. Perseverenți în a nu face nimic. Universitatea de Arte Plastice din Orașul Hamburg (HFBK), Germania, oferă o bursă pentru trei studenți, fiecare în valoare de 1.600 de euro, cu condiția ca aceștia să fie de acord să rămână inactivi, conform The Guardian. Este, mai precis, o cerere de a se angaja să NU facă nimic.

Această „subvenție de inactivitate” se adresează studenților din toată Germania care vor putea aplica în mod anonim până pe 15 septembrie și vor trebui apoi să convingă un juriu că domeniul lor de « inactivitate » este deosebit de relevant. Formularul de înscriere conține patru întrebări. Ce vrei să nu faci? Cât timp vrei să nu o faci? De ce este important să nu faci acest lucru? De ce ești persoana potrivită să nu o faci?

O formă inversă de realizare

Friedrich von Borries, arhitect și cercetător în design, care se afla în spatele programului, explică: „Vrem să ne concentrăm pe inactivitatea activă. Dacă spui că nu te vei mișca o săptămână întreagă, este impresionant. Dacă te oferi să nu te mișcați și nici să gândești, ar fi și mai bine. Cine se angajează să nu facă nimic, în nici un fel, va avea, fără îndoială, o șansă bună să ajungă în fața juriului.

Pentru universitate, acest program nu este o farsă. „Acesta este un experiment cu intenții foarte serioase”, a spus Friedrich von Borries. Cum să răsturnam o societate structurată în jurul succesului și realizării? Prin urmare, obiectivul este de a considera modul în care fiecare poate beneficia de societate prin reducerea sau interzicerea totală a unei practici, a unui act.

Bursa nu va fi acordată decât după studiul unui prim „raport de experiență” la mijlocul lunii ianuarie 2021, dar universitatea specifică faptul că nu va depinde de impactul experienței asupra studentului și cei care nu își respectă promisiunile nu vor fi pedepsiți.

Inactivitate fără limită de timp

Durata perioadei de inactivitate va fi propusă de către voluntari. „Dacă ne spui că nu veți dormi, o poți face doar câteva zile, dar dacă ne spui că nu mergi la cumpărături, poate dura mult mai mult”. Toate dosarele de cerere vor face obiectul unei expoziții, în noiembrie, intitulată: „Școala inconsistenței: spre o viață mai bună”. Din nou, o întrebare va servi drept ghid: „De la ce m-aș putea abține ca să diminuez consecințele negative ale vieții mele asupra vieții altora?”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook