George Simion, blocat la granița cu Republica Moldova, cere autorităților române să intervină

George Simion, blocat la granița cu Republica Moldova, cere autorităților române să intervină

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, nu este lăsat să intre în Republica Moldova în baza unei interdicții pe care a primit-o în 2018 pentru „activitatea de luptă pentru reîntregire națională”, spune politicianul. Măsura este valabilă cinci ani și expiră în 2023.

În acest moment, Simion se află la vama Leușeni și solicită Ministerului Afacerilor Externe din România să intervină și să solicite autorităților de la Chișinău să-i permite accesul, în baza pașaportului diplomatic pe care îl deține în calitate de parlamentar.

Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat AUR.

George Simion se deplasează spre Chișinău, fiind invitat să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, decedat vineri.

Vameșii moldoveni spun că politicianul încearcă să încalce legislația în vigoare. „Suntem oamenii legii și respectăm legea, cum și dumneavoastră trebuie s-o respectați”, se poate auzi pe înregistrarea de pe pagina de Facebook a lui Simion.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook