Geneva, pregătită de sărbătoare| Se redeschid barurile și restaurantele

Geneva, pregătită de sărbătoare| Se redeschid barurile și restaurantele

Consiliul de stat de la Geneva a confirmat redeschiderea restaurantelor și barurilor, în condiții stricte, începând de joi, 10 decembrie. Numărul de persoane care pot sta la aceeași masă este limitat la patru, îar unitățile vor trebui să se închidă la ora 23:00.

Executivul a anunțat o relaxare a măsurilor de combatere a pandemiei Covid-19, dar „situația nu este ideală, așa cum e de dorit”, potrivit președintelui Consiliului de Stat, Anne Emery-Torracinta. „Toată lumea trebuie să respire puțin în această perioadă de sfârșit de an”, a spus consilierul de stat.

Mauro Poggia, șeful Departamentului de Sănătate, insistă: curba infectărilor a coborât, dar pragul țintă de 100 de cazuri pe zi nu a fost atins. „Prin urmare, trebuie să facem eforturi pentru a evita să fim loviți de un al treilea val”, spune Emery-Torracinta.

Petrecere de Anul Nou

Și celelalte cantoane francofone își vor redeschide restaurantele joi. Distanța minimă de 1,5 metri trebuie garantată între fiecare grup de clienți. Purtarea unei măști rămâne obligatorie, cu excepția cazului în care clienții sunt așezați. Toți clienții vor trebui să furnizeze datele de contact.

În baruri este permisă doar muzica ambientală. Cluburile de noapte care au licență de convertire în bar se pot redeschide, de asemenea. În noaptea de 31 decembrie, unitățile pot rămâne deschise până la 1:00 a.m.

Confirmarea redeschiderii unităților publice a fost așteptată cu nerăbdare la Geneva. Orășelul a fost primul care a luat măsuri puternice pentru a opri al doilea val. Din 2 noiembrie a închis restaurante, precum și toate afacerile neesențiale. Magazinele au putut redeschide la sfârșitul lunii noiembrie.

Nu mai mult de zece

De asemenea, Consiliul de Stat aplică măsuri de relaxare în ceea ce priveste adunările private, dar numai între 23 decembrie și 3 ianuarie. În perioada respectivă sunt permise adunările de 10 persoane, inclusiv copii. În afara acestei perioade, regula de maxim cinci persoane rămâne valabilă.

În urma unei hotărâri judecătorești, sărbătorile religioase sunt acum permise, în limita a 50 de persoane. Nunțile și botezurile rămân limitate la cinci persoane.

Sursa: Le Matin

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook