GALERIE FOTO| Paris, la al doilea blocaj. Străzile sunt din nou pustii, cetățenii blocați în case

Străzile au fost pentru ultima dată pline la refuz în seara de 29 octombrie. Parizienii s-au grăbit să plece din Capitală înainte de insituirea unei noi izolări, ce avea să vină la miezul nopții. Cozi pe o distanță de 700 de kilometri, cumulat. Zeci de mii de autoturisme au împânzit arterele Parisului, proprietarii acestora îmbulzindu-se să părăsească orașul, pentru a petrece izolarea la casele lor de vacanță. Mai multe detalii găsești aici.

Dar astăzi agitația a fost înlocuită de liniște. Un calm sinistru, de care nu ne era dor. Este a doua perioadă de lockdown în Franța, iar de data aceasta va dura o lună. Cel puțin acesta a fost anunțul oficial, dar intervalul poate fi extins dacă situația epidemică nu arată ameliorări.

Francezilor li s-a ordonat să nu-și părăsească locuințele, nu pot primi vizitatori, iar eventualele deplasări trebuie să fie strict esențiale și însoțite de o declarație. Pot însă merge la muncă, la medic, pot face cumpărături alimentare sau activități sportive, acestea din urmă la cel mult un kilometru de casă.

„Vizitele sau deplasările pentru alte motive decât cele enumerate sunt imposibile”, a spus premierul Jean Castex.

Toate acestea provoacă un peisaj dezolant pe care parizienii, la fel ca toți europenii, sperau să nu-l mai întâlnească. Totuși, carantina generalizată revine, iar Franța nu este o excepție. Irlanda și Țara Galilor au fost primele țări care au reintrodus izolarea. Germania a înăsprit restricțiile și a declarat o „izolare ușoară”. Belgia decide astăzi restricții dure de circulație, care ar duce la un tip de carantină mai puțin strictă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook