Frédérique Jacobs, medic infecționist, a găsit soluția: „Să amânăm Crăciunul pentru la vară”

Frédérique Jacobs, medic infecționist, a găsit soluția: „Să amânăm Crăciunul pentru la vară”

Invitată în platoul emisiunii postului RTBF, „Question en Prime”, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Erasme din Bruxelles, Frédérique Jacobs, a sugerat amânarea sărbătorilor de Crăciun, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Potrivit acesteia, nu ar trebui să sperăm că situația revine la normal înainte de decembrie. Iar progresia rapidă a coronavirusului necesită o revizuire a priorităților, făcând totul pentru a sprijini sistemul de sănătate și pentru a limita valul de contaminare.

„Sărbătorile de la sfârșitul anului reprezintă un moment special, pe care toată lumea îl iubește, nu trebuie să ne ascundem”, a spus Frédérique Jacobs. „Obiectivul este acum salvarea populației. Virusul circulă foarte mult, sunt foarte mulți oameni bolnavi. Toată lumea cunoaște cel puțin o persoană bolnavă. Mai presus de toate, acum trebuie să salvăm sistemul de sănătate. Spitalele sunt complet copleșite. Aproape că nu mai există nicio modalitate de spitalizare. Dacă evoluția curbei își păstrează direcția, vom ajunge cu adevărat la punctul de saturație”.

Sărbătorile de la sfârșitul anului ar putea reprezenta un pericol major pentru persoanele fragile. „Chiar dacă reușim să aplatizăm curba, trebuie să înțelegem că a avea sărbători la sfârșitul anului, așa cum facem de obicei, este periculos”, explică omul de știință. Cu adunări ale întregii familii, în timpul cărora mâncăm, bem, ne amuzăm, ne facem cadouri, ne îmbrățișăm pentru că este Crăciunul sau Anul Nou, este periculos. Acesta este genul de loc unde virusul iubește să se răspândească. Sărbătorile de familie sunt deosebit de periculoase”.

Prin urmare, ea solicită să ne gândim la soluții alternative pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou. „Va trebui să ne gândim la amânarea sărbătorilor de la sfârșitul anului pentru iulie-august, când vremea este frumoasă. Atunci poți avea o petrecere mare în grădina. Cred că va fi nevoie de multă imaginație pentru a nu avea petreceri ca în fiecare an și pentru a găsi altceva de făcut, respectând măsurile”.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook