Franzi, robotul care și-a găsit job în contextul epidemiei Covid. Face curat în spital și înveselește pacienții

Franzi, robotul care și-a găsit job în contextul epidemiei Covid. Face curat în spital și înveselește pacienții

München,Germania| Robotul Franzi nu poate trece neobservat. Are sarcina de a curăța podeaua unei clinici dar și de a face conversație cu pacienții, pentru a le înveseli ziua. Odată cu pandemia, Franzi, care era inițial destinat să curețe casele cetățenilor, și-a găsit un nou job în cadrul spitalului.

Lacrimi digitale

Franzi anunță pe oricine întâlnește că pasiunea lui este curățenia și le face morală (cu umor) celor care îi stau în cale. „Te poți da deoparte, te rog? Trebuie să fac curat!”, spune robotul. „Trebuie să te miști! Chiar vreau să fac curățenie!”, insistă el în cazul celor care nu se conformează. Uneori vărsă și câteva lacrimi digitale, dacă oamenii din jur nu-i permit să-și facă datoria.

Un prieten de 40.000 euro

A fost conceput la Singapore, costă 40.000 de euro și de când a venit la München și-a abandonat limba maternă, engleza, pentru germană. Sarcina lui nu este banală. Odată cu criza sănătății, „o mulțime de lucrări de dezinfecție trebuie făcute în spitale. Angajații noștri se pot concentra asupra acestui lucru, în timp ce Franzi are grijă de podea”, explică Constance Rettler, de la clinica Dr. Rettler, care subliniază că pacienții ies frecvent din camerele lor pentru a discuta cu el și chiar pentru a face câteva selfie-uri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook