Franța: Șofer de autobuz, ucis de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască

Franța: Șofer de autobuz, ucis de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască

Familia șoferului a anunțat decesul acestuia. El se afla într-un spital din orașul Bayonne, după ce a fost lovit cu brutalitate de pasagerii cărora le-a cerut să poarte mască, așa cum cer regulile impuse de autorități.

Phillipe Monguillot, în vârstă de 59 de ani, a intrat în comă după ce a fost atacat de pasageri, săptămâna trecută, iar vineri a decedat, după ce familia a hotărât să fie deconectat de la aparatele care îl țineau în viață, notează The Telegraph.

“Am decis acest lucru. Medicii au fost de aceeași părere.”, a spus pentru AFP fiica șoferului, Mary.

Doi bărbați, cu vârsta de 22, respectiv 23 de ani, au fost deja puși sub acuzare pentru tentativă de omor, iar procurorul de caz Jerome Bourrier va cere revizuirea dosarului, luând în calcul decesul survenit.

Alte trei persoane sunt implicate în același dosar.

Premierul francez Jean Castex i-a adus omagii lui Monguillot.

“Îl considerăm un cetățean model și nu-l vom uita. Legea îi va pedepsi pe autorii acestei crime oribile”, a postat el pe Twitter.

Colegii șoferului au intrat în grevă după incident, dar își vor relua munca începând de luni. Măsuri suplimentare de protecție vor fi implementate. Agenți de securitate vor fi prezenți în mijloacele de transport în comun, a spus operatorul Keolis.

Alte incidente provocate de obligația de a purta mască au fost înregistrate în Franța. Și Coreea de Sud a raportat sute de astfel de cazuri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook