Franța| Se înmulțesc focarele în universități. O parte au revenit la învățământul online

Franța| Se înmulțesc focarele în universități. O parte au revenit la învățământul online

Duminică seară, ministrul învățământului din Franța a anunțat existența a peste zece „focare” (mai mult de trei cazuri pozitive pe parcursul a șapte zile) în universități.

Universități din Reims, Lyon, Nantes, Amiens, Nancy sau Toulouse, au raportat studenți pozitivi la testele Covid-19. Cazurile s-au înmulțit de la începutul anului școlar, forțând anumite unități să treacă la învățământul „online”.

Lanțurile de contaminare raportate de agențiile regionale de sănătate (ARS) arată că aceste „focare” nu s-au dezvoltat la cursuri, ci în timpul petrecerilor private sau în rândul studenților care locuiesc împreună cu alți colegii. „Serile și weekendurile de integrare a studenților au fost interzise de universități și școli. Dar studenții s-au întâlnit în altă parte. Și nu respectă întotdeauna normele de protectie. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, observă Franck Loureiro, de la sindicatul studenților.”.

Din 11 septembrie, campusul Sciences Po din Reims – una dintre cele șapte locații ale școlii – a fost închis fizic pentru cei 1.400 de studenți, timp de zece zile. Primele cazuri au fost raportate pe 8 septembrie. Originea lor? Șase studenți care împart același apartament, toți testați pozitiv. Până în prezent, școala are în jur de 50 de cazuri.”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook