Franța se confruntă cu al patrulea val Covid. Intră în vigoare noi restricții

Franța se confruntă cu al patrulea val Covid. Intră în vigoare noi restricții

Franța se confruntă cu un nou val Covid și introduce noi resctricții pentru a controla epidemia. Francezii care doresc să meargă la cinema, muzeu sau evenimente sportive trebuie să prezinte, începând de miercuri, dovada vaccinării sau un test Covid negativ – prin așa numitul „pașaport sanitar”.

Regula se aplică tuturor spațiilor sau evenimentelor care reunesc mai mult de 50 de persoane și va fi valabilă și pentru restaurante, cafenele sau centre comerciale începând din luna august, potrivit declarațiilor făcute de Emmanuel Macron săptămâna trecută.

Odată ajunși în interiorul spațiilor menționate, clienții își pot da jos măștile, care vor rămâne însă obligatorii în magazine sau transport public.

Masca este obligatorie și pe străzile departamentelor Pyrénées-Orientales și Charente-Maritime, dar și în Toulouse și împrejurimi, din cauza numărului mare de cazuri noi.

Ministerul Sănătății, Olivier Véran, spune că numărul total de cazuri a crescut cu aproape 150% în ultima săptămână, ca efect al răspândirii variantei Delta. Creșterea este fără precedent, subliniază el.

Peste jumătate din populația de 67 de milioane de locuitori ai Franței a primit cel puţin o doză al unui vaccin anti-COVID.

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului… Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”, spune purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook