Franța| Școlile și universitățile, cele mai numeroase focare active

Franța| Școlile și universitățile, cele mai numeroase focare active

Timp de multe săptămâni, întreprinderile au fost identificate de autoritățile sanitare drept cele mai importante „comunități” de circulație a virusului. Joi, ultimul buletin epidemiologic de la agenția națională de sănătate publică a dezvăluit o nouă situație. Pentru prima dată, focarele aflate sub investigație (care nu au fost încă verificate sau stăpânite) se referă la școli și universități.

Dintre cele 899 de clustere care au fost anchetate până pe 24 septembrie, 285 au apărut în școlile sau facultățile din Franța. Aproape o treime din totalul focarelor active. Întreprinderile, cu 195 de clustere, au rămas în mod clar în urmă. Focarele au apărut și în instituțiile de sănătate (97) și în cadrul evenimentelor publice sau private, adunări temporare de oameni (77).

„Nu există atât de multe contaminări”

Această nouă „clasificare” a focarelor active trebuie confirmată. Deoarece, dacă luăm în considerare toate focarele identificate, inclusiv cele care sunt controlate în prezent, întreprinderile rămân prima sursă de circulație, cu 26% din cele 2444 de centre de transmisie, față de 16% pentru școli și universitati.

Cu toate acestea, creșterea numărului de focare în școli este spectaculoasă. Pe 17 septembrie, 160 de focare au fost identificate în școli și universități, comparativ cu doar 26 cu o săptămână mai devreme.

Guvernul insistă asupra rezultatelor bune obținute în ultima săptămână. Până pe 19 septembrie, aproximativ 2.000 de clase și 90 de școli își închiseseră ușile. Vineri, 25 septembrie, ministrul educației naționale a vorbit despre 1152 de clase închise și 18 școli. Dintre elevi, 5.612 au fost testați pozitiv (din 12,4 milioane) și 1.153 în rândul personalului din instituțiile de învățământ (dintr-un total de 1,16 milioane). Vești bune, s-a bucurat ministrul. „Este rezultatul respectării regulilor sanitare” și arată că „pe teren nu există chiar atât de multe contaminări”, a spus el .

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook